Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Președintele României, întâlnire cu procurorul general al SUA/ UPDATE: SUA îl sprijină pe Klaus Iohannis în lupta pentru combaterea corupției

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2019 Etichete: , , ,

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe procurorul general al SUA, William Barr.

Klaus Iohannis și-a exprimat aprecierea pentru substanța și dinamica Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și SUA, care a devenit tot mai puternic în ultimii ani. De asemenea, președintele a subliniat necesitatea ca și cooperarea în domeniul economic să ajungă la același nivel de excelență.

La rândul său, William Barr a evidențiat importanța ca România să rămână un aliat stabil, care respectă și promovează valorile democratice și statul de drept. În acest context, procurorul general al SUA și-a exprimat sprijinul puternic ale SUA pentru poziția fermă a președintelui României pentru combaterea corupției.

Știre inițială:

Președintele României Klaus Iohannis se va întâlni marți, la ora 12:00, cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii. De asemenea, oficialul american va avea o întâlnire la București și cu Vĕra Jourová, comisarul european pentru Justiţie.

Barr va participa, miercuri, la reuniunea ministerială SUA- Uniunea Europeană în domeniul Justiției și Afaceri Interne, un eveniment la care vor participa comisarul european pentru Justiție Vĕra Jourová, comisarul european pentru securitate Julian King și comisarul european pentru migrație și afaceri interne Dimitris Avramopoulos., potrivit site-ului Președinției Consiliului UE.

Sursa citată, menționează că unul dintre obiectivele acestui eveniment este de a urmări aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate și cu impact asupra cooperării UE -SUA, precum: accesul transfrontalier la probele electronice și diverse aspecte ale cooperării judiciare în materie penală.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW