Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


UPDATE Preşedintele României, întâlnire cu primarul Capitalei: Este nevoie de o colaborare strânsă şi un sprijin solid de la Guvern/ Nicușor Dan: Bucureştiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție de UE

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2020 Etichete: , , , ,

Preşedintele României a avut, sâmbătă, o întâlnire cu primarul Capitalei, la finalul căreia a transmis că edilul i-a prezentat principalele probleme ale Bucureştiului, precum şi soluţiile pe care le are în vedere. Klaus Iohannis a precizat că în privinţa termoficării şi a autostrăzii de centură este necesar sprijinul Guvernului. Nicuşor Dan a menţionat că Bucureştiul va „avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană”.

„Tocmai am încheiat o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, o discuție foarte bună, aplicată.

Domnul Primar General mi-a prezentat problemele cele mai grele, cele mai mari pe care le-a găsit de la preluarea mandatului. Mi-a prezentat soluțiile pe care le vede și probleme, știm cu toții, sunt multe, începând de la termoficare, la trafic, la gestionarea deșeurilor, la problema poluării în București. Toate acestea sunt chestiuni complicate și am fost foarte bucuros să văd că domnul Primar General are soluții, are abordări foarte constructive.

Este evident că unele din aceste probleme pot fi soluționate de București dacă se folosesc foarte mult banii europeni, dacă se construiesc finanțări potrivite, dar, în același timp, am abordat și chestiuni pe care Bucureștiul singur nu le poate rezolva și aș da, poate, două exemple – chestiunea termoficării nu poate fi rezolvată în această etapă doar de Primăria Generală, este nevoie de o colaborare strânsă și un sprijin solid de la Guvern, și autostrada de centură, care este vitală pentru București, pentru a aerisi traficul, dacă pot să mă exprim așa. Este o chestiune care, evident, cade prioritar în zona Guvernului.

Cred că se poate rezolva tot ce ține de buna gestionare a Bucureștiului, în condițiile în care Primarul General și Primăria Generală găsesc în Guvern un partener solid, un sprijin solid, și atunci, într-un termen rezonabil, și problemele Capitalei vor putea fi abordate și rezolvate.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

Nu uitați: mâine mergeți la vot!”, a declarat preşedintele după întâlnirea cu Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan: Buna absorbție a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureștiului

Primarul Capitalei a precizat că Bucureştiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană.

„Am avut azi o discuție foarte utilă cu Președintele Klaus Iohannis, axată pe soluțiile pentru problemele Capitalei. Am vorbit despre faptul că Bucureștiul va avea de absorbit o parte importantă din cei 80 de miliarde euro puși la dispoziție României de către Uniunea Europeană, iar pentru a face acest lucru e nevoie de mobilizare și colaborare inter-instituțională.

În același timp, am apreciat faptul că am putut afla, direct de la președinte, detalii despre experiența lui de succes ca primar al Sibiului, în special în ceea ce privește atragerea fondurilor europene și investițiile în domeniul infrastructurii.

Buna absorbție a banilor europeni va rezolva marile probleme ale Bucureștiului – de la situația termoficării și poluare la problema traficului rutier și a îngrijirii sănătății. Avem o șansă extraordinară pe care trebuie s-o valorificăm în următorii patru ani, iar colaborarea Primăriei Capitalei cu Guvernul și cu Președintele României e esențială pentru a reuși”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Sursa foto: presidency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW