Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele Republicii Moldova, mesaj după incendiul de la Matei Balş: Ne exprimăm solidaritatea față de întreaga societate românească

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Preşedintele Republicii Moldova a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe adresat familiilor pacienţilor decedaţi în urma incendiului de la Institutul Matei Balş.

„În această dimineață, am aflat cu tristețe despre evenimentul tragic care s-a produs la Institutul „Matei Balș” din București.

În aceste clipe pline de durere pentru România, îmi exprim condoleanțele pentru familiile îndurerate ale victimelor incendiului.

Gândurile noastre sunt acum alături de toți pacienții și rudele acestora. Ne exprimăm solidaritatea față de întreaga societate românească, față de medicii și salvatorii care depun toate eforturile pentru a salva cât mai multe vieți”, a transmis Maia Sandu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Cinci persoane au murit, vineri, în urma unui incendiu care a izbucnit la parterul unei clădiri a Institutului Matei Balş din Bucureşti, altele fiind rănite. Pacienţii aflaţi în clădire au fost evacuaţi şi transferaţi la alte unităţi medicale. Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, fiind efectuate cercetări la faţa locului şi audieri. Aparţinătorul uneia dintre victime susţine că în unitatea medicală se foloseau surse alternative de încălzire, în timp ce autorităţile susţin că nu erau probleme privind furnizarea agentului termic.

Sursa foto: INQUAM Photos/Cornel Putan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW