Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în vizită la Chișinău: Republica Moldova și România să rămână pe drumul nostru comun, cel european

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 23 martie 2024

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, sâmbătă, în cadrul vizitei sale la Chişinău că pentru a asigura bunăstarea cetățenilor ambelor țări, Republica Moldova și România trebuie să continue pe calea comună, europeană. 

Nicolae Ciucă a început vizita la Chișinău cu un omagiu adus poetului Grigore Vieru.

„Mi-am început vizita la Chișinău cu un omagiu adus marelui poet Grigore Vieru, a cărui memorie va rămâne veșnic vie prin opera sa. Creațiile sale ne vorbesc și astăzi despre cele mai importante valori pe care le avem: iubirea de neam și de patrie”, anunță Președintele PNL pe pagina sa de Facebook.

În cadrul întâlnirii cu membrii PNL Diaspora Republica Moldova, acesta afirmă că România şi Moldova trebuie să rămână pe drumul comun, cel european.

„Pentru bunăstarea cetățenilor noștri, trebuie ca Republica Moldova și România să rămână pe drumul nostru comun, cel european. Avantajele integrării în Uniunea Europeană se văd limpede în cazul nostru – salariul minim în România este de aproape 10 ori mai mare astăzi, iar punctul de pensie de aproape 4 ori mai mare. Și acestea sunt doar câteva exemple. Sondajele ne arată că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova înțeleg aceste beneficii, iar acest an electoral este crucial pentru țările noastre,” susține Nicolae Ciucă.

Acesta a dorit să sublinieze importanța conștientizării pericolului extremismului.

Trebuie să conștientizăm și să vorbim tot mai mult despre pericolul extremismului, ai cărui vectori răspândesc promisiuni deșarte, când tot ceea ce pot aduce ei este haos și dezbinare. Trebuie să le limităm ascensiunea și impactul și să ne păstrăm drumul european. România rămâne cel mai apropiat partener și prieten al Republicii Moldova și le vom fi alături necondiționat”, a adăugat Nicoale Ciucă.

 

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW