Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele PNL îl contrazice pe Florin Cîțu: Forma rectificării bugetare se va adopta în coaliție. Nu pot exista alocări de fonduri pe criterii subiective

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Ludovic Orban l-a contrazis pe Florin Cîțu pe tema rectificării bugetare, afirmând că nu poate fi aprobată fără o decizie a coaliției de la guvernare, formată din PNL, USR PLUS și UDMR. Șeful Camerei Deputaților susține că, cel mai probabil, rectificarea va fi aprobată în jurul datei de 15 august.

Ştiţi foarte bine, conform Legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte un raport privind situaţia economică şi bugetară. Cel mai probabil, în jurul datei de 15 august se va adopta rectificarea bugetară. Această discuţie cu rectificarea se face sau nu se face la partid. Premierul Florin Cîţu este premierul unei coaliţii de guvernare formată din PNL, USR PLUS, UDMR şi, evident, ne sprijină grupul minorităţilor. Nu se poate adopta rectificarea bugetară fără o decizie în coaliţie, care coaliţie este formată din formaţiuni politice. Nu am discutat astăzi(n.r. la ședința coaliției de la guvernare), dar, cu siguranţă, forma rectificării se va adopta în coaliţie”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a comentat informațiile potrivit cărora premierul Florin Cîțu ar plănui să își asigure pârghiile necesare influențării anumitor lideri locali ai PNL, în contextul luptei pentru șefia partidului.

Nu pot exista alocări de resurse financiare pe criterii subiective. A fost Anexa 7.03 care a fost neobişnuită şi sper să nu se mai repete de acum în nicio Lege a bugetului de stat a coaliţiei, dar a fost totuşi în Legea bugetului de stat”, a comentat Ludovic Orban.

Premierul, în schimb, a afirmat luni că rectificarea bugetară va fi realizată în Guvern, iar informațiile vor fi prezentate în interiorul coaliției de la guvernare.

Decizia şi modul în care se alocă banii se va face la Guvern şi nu se face pe criterii politice. Aceştia sunt banii românilor din taxe şi ei vor fi alocaţi întotdeauna pe principiul transparenţei şi eficienţei. Aceşti bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a declarat Florin Cîțu.

Ulterior, prim-ministrul a anunțat că rectificarea bugetară va fi făcută în perioada 16-20 august.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *