Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Președintele PNL acuză PSD de implicare în greva ilegală de la STB: Să-l excludă din partid pe Petrariu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2022

În prima reacție publică de la declanșarea grevei ilegale a angajaților Societății de Transport București, președintele PNL București, Ciprian Ciucu, acuză PSD că se afla în spatele acțiunii prin intermediul liderului sindicatului reprezentativ, Vasile Petrariu, care este și consilier general ales pe lista social-democraților.

„Greva de la STB este penală. Oamenii sindicalistului Petrariu, cel care si-a ținut bocancul zeci de ani pe gâtul RATB/STB, îi amenință pe șoferii care vor să respecte legea și să reia lucrul.
Deja s-a ajuns prea departe! Situația este tensionată, autobuze au fost deja vandalizate și șoferii bruscați! Greva de la STB este politică. Sindicalistul care a orchestrat-o este momentan la fel de puternic cum era Rădoi deunăzi. S-a impus/a fost recrutat pe listele PSD. Să facem un exercițiu de imaginație: ar mai fi orchestrat el această grevă împotriva unui primar din partidul său? Nu.
Bucureștiul (și bugetul PMB) a ajuns unde este și din cauza subvenției imense, subvenție din care se hrănește de 30 de ani un întreg sistem parazitar, deghizat în haine sindicale.
La prima mișcare în care se încearcă oprirea risipei și de creștere a eficienței, oamenii sunt mobilizați fix împotriva echipei care își asumă stoparea furturilor. Cer PSD să se delimiteze Petrariu, să îl excludă din partid, și să nu îi mai alimenteze acestuia ego-ul de vătaf care a controlat zeci de ani cea mai mare societate din București!”, a scris Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

A treia zi de grevă ilegală la STB. Doar 15 vehicule au intrat în traseu de dimineață

Angajații Societății de Transport București continuă și sâmbătă, 22 ianuarie, greva ilegală care a paralizat transportul public suprateran în Capitala României. Dintre cele aproape 800 de autobuze tramvaie și troleibuze, doar 15 se aflau în circulație, conform directorului general, Adrian Criț.

„La ora 8:00 sunt 15 vehicule în traseu: – 2 vagoane de la Depoul Dudeşti, respectiv 401, 415, de pe linia 1; 5 vagoane de la Depoul Colentina, trei de pe linia 21 (-056, 016, 027), unul de pe linia 14 (123) şi unul de pe linia 36 (vagonul cu numărul 104); trei autobuze de la Giurgiului ( 6626 de pe linia 104; 6510 de pe linia 610; 4789 de pe linia 420); un autobuz de la Floreasca (6273, linia 442); două autobuze de la Obregia (4628 de pe linia 465 şi 6329 de pe linia 241) şi două autobuze de la Titan (4977 de pe linia 408 şi 4851 de pe linia 472)”, a declarat Adrian Criţ pentru agenția Agerpres.

Negocierile pentru oprirea grevei ilegale de la STB au eșuat

O întâlnire între primarul Nicușor Dan și reprezentanții autobazelor și depourilor ar fi trebuie să aibă loc, începând cu ora 18:00, în sediul Primăriei Capitalei. Cu toate acestea, evenimentul nu a mai avut loc deoarece la discuții au venit reprezentanții sindicatului care a organizat greva ilegală, în frunte cu liderul Vasile Petrariu, consilier general PSD, cei cu care Nicușor Dan nu vrea să discute. Cu toate acestea, edilul i-a solicitat directorului STB, Adrian Criț, să-i asculte pe sindicaliști, însă întâlnirea s-a încheiat foarte repede pentru că aceștia din urmă au condiționat reluarea activității de demisia lui Criț.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW