Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea de vară a Consiliului European

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 28 iunie 2023 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis va participa, în perioada 29-30 iunie, la reuniunea Consiliului European de vară, care se va desfășura la Bruxelles, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Reuniunea va începe cu un dejun de lucru al Președintelui Iohannis cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Conform sursei citate, pe parcursul sesiunilor de lucru, liderii europeni vor analiza situația din Ucraina, având în vedere evoluțiile recente din teren și din Federația Rusă. Aceștia vor sublinia necesitatea menținerii unui sprijin european puternic pentru Ucraina în toate domeniile și vor pleda pentru implementarea sancțiunilor și trimiterea unui mesaj ferm către Federația Rusă în privința răspunderii pentru crimele comise în Ucraina.

Un alt subiect important pe agenda reuniunii va fi asigurarea competitivității pe termen lung a Uniunii Europene și consolidarea Pieței Unice și a politicii industriale. De asemenea, liderii europeni vor dezbate reziliența și securitatea economică a UE, concentrându-se pe implementarea deciziilor anterioare în materie de securitate și apărare. O atenție deosebită va fi acordată consolidării bazei tehnologice și industriale a apărării europene.

În contextul migrației, liderii europeni vor discuta despre progresul în implementarea Concluziilor Consiliului European din februarie 2023 și vor analiza proiectul pilot dezvoltat de România la granița cu Serbia, ca exemplu de progres concret în gestionarea eficientă a frontierei externe a UE.

Consiliul European va continua și discuția strategică privind China.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW