Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru familia românului ucis în atacul din Germania

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 21 februarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj familiei tânărului de 23 de ani, Vili Viorel Păun, ucis miercuri seară într-un atac terorist care a avut loc în apropiere de Frankfurt, Germania.

„Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

Nouă persoane au murit, miercuri seară, într-un dublu-atac care a avut loc în orașul Hanau, în apropiere de Frankfurt. Printre victime se numără și un român în vârstă de 23 de ani care lucra în Germania. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat din prima decesul tânărului.
Românul era din comuna Singureni, județul Giurgiu și lucra la o firmă de curierat din Germania.

Marian Pătuleanu, primarul comunei, care este și unchiul victimei, a confirmat pentru mainnews.ro că nepotul său a fost ucis de atacator în timp ce se afla în mașină, în fața unei cafenele din Hanau.

„Pot să vă confirm că e adevărat. Este decedat. Suntem rude. Mama lui cu mine suntem veri. Deocamdată se anchetează cazul. E o procedură, vă dați seama. A fost un atac terorist. El era în afara barului, era în mașină și nenorocitul respectiv a împușcat în bar, a ieșit, l-a văzut și pe el în mașină și l-a împușcat și pe el. Cred că voia să meargă acolo la bar să bea o cafea din câte am înțeles.„, a spus primarul din Singureni.

Întrebat dacă Ministrul Afacerilor Externe a luat legătura cu familia tânărului ucis, edilul a declarat:

„Care minister? Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că am funcția pe care o am și nu vreau să se interpreteze greșit. Nu s-a interesat nimeni despre acest copil. Am aflat de la părinți. Ei se aflau acolo(n.r. în Germania). I-au anunțat autoritățile germane”, a afirmat edilul.

Conform publicaţiei Die Zeit, printre victimele tragicului eveniment se numără cetățeni de origine română, turcă, bosniacă, poloneză și bulgară.

Un dublu atac a avut loc, miercuri în seară, în centrul orașului Hanau, în apropiere de Frankfurt.
Singurul suspect pe care îl aveau autoritățile germane a fost găsit mort, la domiciliul său. La adresă a fost găsită și mama acestuia, în vârstă de 73 de ani, tot moartă.

Autorul atacului ar fi un individ în vârstă de 43 de ani care ar fi adeptul ideilor extremiste. Acest lucru reiese din scrisoarea de revendicare şi înregistrarea video pe care le-a lăsat înainte să moară.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW