Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Klaus Iohannis ajunge în Senegal, în ultima etapă a turnerului din Africa

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială în Senegal, ultima etapă a turneului său în Africa. În zilele de marți și miercuri, programul său va fi mai lejer, inclusiv o vizită pe o insulă aflată în patrimoniul UNESCO. Joi, va fi primit de către președintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial, unde va participa la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal și va vizita Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar. De asemenea, șeful statului va avea o întâlnire cu foști studenți din Senegal care au studiat în România, potrivit news.ro.

Marți, 21 noiembrie, președintele are în agendă o vizită la Asociația Senegaleză pentru Protejarea Copiilor cu Deficiențe Mintale (ASEDEME). Miercuri, șeful statului va explora Insula Gorée, înscrisă în patrimoniul UNESCO, cunoscută anterior ca un avanpost al comerțului cu sclavi. În această zi, el va participa la întâlniri cu oficialitățile locale și va explora Casa de Sclavi. De asemenea, cuplul prezidențial va face o vizită la Liceul de Fete Mariama Ba.

Joi, la ora 13:00, va avea loc primirea oficială a președintelui Klaus Iohannis de către președintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial. Evenimentul va include ceremonia de primire oficială, discuții tête-à-tête, conversații oficiale, semnarea documentelor oficiale și declarații de presă comune.

Ulterior, la ora 18:00, președintele va participa la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal, alături de președintele Republicii Senegal, Macky Sal. De asemenea, va lua parte la vernisajul expoziției intitulate „Măști tradiționale africane – Măști tradiționale românești”, organizată în colaborare cu Muzeul Țăranului Român.

Klaus Iohannis va explora Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar în jurul orei 21:00. În aceeași perioadă, șeful statului va avea o întâlnire cu foști studenți din Senegal care au studiat în România.

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează între 14 și 23 noiembrie 2023 o serie de vizite în Africa, inclusiv vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania și Republica Capul Verde, precum și o vizită oficială în Republica Senegal.

”Vizitele Preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african, atât în relaţia directă a ţării noastre cu statele africane, cât şi ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relaţiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat. Astfel, aceste vizite urmăresc relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi redinamizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor la nivel global”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

FOTO: Administrația Prezidențială

 

Comentarii