Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Președintele Klaus Iohannis a înființat un grup de lucru pentru combaterea schimbărilor climatice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Președintele Klaus Iohannis a înființat un grup de lucru pe tema combaterii schimbărilor climatice, a anunțat Administrația Prezidențială marți, 4 ianuarie. Primul obiectiv va fi elaborarea unui cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul României.

Grupul de lucru va reuni experți naționali și internaționali, membri de prestigiu ai comunității academice din țară și din afară, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului non-guvernamental, financiar și economic, cu experiență solidă privind schimbările climatice, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile la nivelul României și la nivel internațional, fie că este vorba de valuri de căldură intensă, de secetă care distruge producția agricolă, de inundații sau de amenințări la adresa biodiversității provocate de incendiile de vegetație”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Astfel, ca prim obiectiv, grupul de lucru va elabora un cadru de abordare integrată a schimbărilor climatice la nivelul României, identificând o serie de priorități cheie pentru țara noastră în combaterea schimbărilor climatice, pe termen mediu și lung.

Rezultatele consultărilor din grupul de lucru ar urma să fie prezentate constant publicului și înaintate Guvernului pentru a contribui la fundamentarea strategiilor și planurilor naționale în legătură cu schimbările climatice, ce trebuie finalizate de Guvern între 2022-2023.

Tranziția verde poate genera pentru România și români nu numai un mediu curat și sănătos, prevenirea unor fenomene meteo extreme și a unor dezastre naturale asociate, dar și acces larg la energie curată, creștere economică verde și noi locuri de muncă. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziției verzi, trebuie să armonizăm varii interese în cadrul unei abordări integrate, ghidate de știință și expertiză, ca răspuns la COP26 și la Pachetul Fit for 55. Grupul de lucru înființat la nivelul Administrației Prezidențiale este menit să susțină acest demers național”, arată Administrația Prezidențială.

Sursă foto: presidency.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW