Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Președintele Klaus Iohannis a contestat la CCR legea prin care educația sexuală poate fi predată în școli doar cu acordul părinților

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituțională legea votată de Parlament prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru.

Petrei iunie deputații au adoptat proiectul prin care este eliminată sintagma „educație sexuală” din lege și au înlocuit-o cu „educație sanitară”. Șeful statului susține că Legea nu definește noțiunea de „educație sanitară”.

De asemenea, Klaus Iohannis critică și eliminarea mențiunii „cel puțin o dată pe semestru” spunând că devine neclar dacă intenția legiuitorului a fost de a transforma materia într-o disciplină predată pe tot parcursul anului școlar sau, dimpotrivă, este eliminată acea garanție că măcar o dată pe semestru elevii vor putea beneficia de programele de educație pentru viață.

„Prin eliminarea acestei sintagme nu riese cu certitudine dacă programele vor avea loc pe întregul parcurs al anului școlar, o dată pe semestru, o dată pe an, sau deloc”, se arată în sesizarea președintelui.

Șeful statului a mai precizat că din legea trimisă la promulgare nu reiese clar dacă programele de educație sanitară sunt în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW