Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Președintele Joe Biden, asigurări pentru omologul său din Kiev: SUA vor avea un răspuns decisiv dacă Federația Rusă invadează Ucraina

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Statele Unite ale Americii vor avea „un răspuns decisiv” în cazul în care Federația Rusă decide să invadeze Ucraina, i-a transmis președintele Joe Biden omologului său de la Kiev, Volodymyr Zelenski, în cadrul unei convorbiri telefonice, relatează Reuters.

Președintele Joe Biden a fost foarte clar și a spus că SUA și aliații vor avea un răspuns decisiv în cazul în care Federația Rusă invadează Ucraina”, potrivit lui Jen Psaki, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Convorbirea telefonică dintre cei doi șefi de stat a avut loc duminică, la câteva zile distanță de la ultimul apel dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

Prima discuție pe care am purtat-o în acest an cu președintele Statelor Unite ale Americii demonstrează că avem o relație specială(…)Am discutat despre menținerea păcii în Europa, prevenirea unei viitoare escaladări și reforme. Apreciem ajutorul arătat Ucrainei”, a scris președintele Ucrainei, pe Twitter.

Totodată, administrația de la Kiev a anunțat că zilele viitoare va avea loc o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina.

Vladimir Putin și Joe Biden au avut o convorbire telefonică în seara zilei de 30 decembrie, unde președintele SUA l-a avertizat pe omologul său de la Kremlin că, în cazul unei invazii, Rusia va fi sancționată drastic, iar Statele Unite își vor spori prezența în Europa, prin intermediul NATO.

I-am spus clar președintelui Putin că orice nouă manevră, dacă se duce în Ucraina, va aduce sancțiuni severe. Ne vom spori prezența în Europa, alături de aliații NATO, și va fi un preț foarte mare de plată”, le-a spus Biden reporterilor, pe 31 decembrie.

Sursă foto: Facebook / Joe Biden

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW