Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Iohannis și prim-ministrul Belgiei au discutat despre apărarea colectivă / Alexander De Croo: Frontiera dumneavoastră este și frontiera noastră

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo au discutat marți, 12 aprilie, la Palatul Cotroceni pe tema apărării colective în cadrul NATO, pe fondul războiului declanșat în Ucraina de Federația Rusă. 

Klaus Iohannis a evidențiat prezența în România a unui contigent de peste 300 de militari belgieni, ca parte a forțelor de răspuns ale NATO și a reiterat necesitatea consolidării flancului estic al Alianței.

„Situația de securitate este profund afectată de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Pe această linie se înscrie prezența la Constanța a contingentului belgian desfășurat în cadrul forței de răspuns a NATO, alături de forțele aliate. Este parte a măsurilor NATO de descurajare, apărare și a securității flancului estic”, a subliniat Klaus Iohannis.

Întrebat de un jurnalist belgian despre sprijinul militar acordat Ucrainei de România, șeful statului a evitat să ofere un răspuns tranșant, menționând că nu ar fi înțelept din partea sa.

„Nu cred că este foarte bine să facem declarații publice în legătură cu ce face o țară sau alta în legătură cu asta”, a afirmat Klaus Iohannis.

Alexander De Croo: Frontiera dumneavoastră este și frontiera noastră și o vom apăra

De cealaltă parte, prim-ministrul belgian, Alexander De Croo, a lăudat implicarea României în gestionarea crizei de refugiați și a reiterat angajamentul țării sale asupra Articolului 5 al Tratatului NATO.

„Avem peste 300 de militari în România. Este pentru prima dată când Belgia face așa ceva. Este o manifestare tangibilă a solidarității și cooperării noastre. Tot ce vedem astăzi este un calcul greșit al președintelui Putin. Un calcul greșit cu privire la unitatea pe care o avem ca parteneri europeni și un calcul greșit la hotărârea NATO. Securitatea noastră este colectivă, frontiera dumneavoastră este și frontiera noastră și o vom apăra împreună. Președintele Putin nu va scăpa nepedepsit. Vedem refugiații care sunt atacați și vedem țintele civile. Vinovații trebuie să fie trași la răspundere. Trebuie să mergem mai departe cu sancțiunile, care însă să nu pună în pericol propria noastră populație”, a afirmat prim-ministrul Alexander De Croo.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 31758 additional Information on that Topic: mainnews.ro/presedintele-iohannis-si-prim-ministrul-belgiei-au-discutat-despre-apararea-colectiva-alexander-de-croo-frontiera-dumneavoastra-este-si-frontiera-noastra/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 47896 additional Info to that Topic: mainnews.ro/presedintele-iohannis-si-prim-ministrul-belgiei-au-discutat-despre-apararea-colectiva-alexander-de-croo-frontiera-dumneavoastra-este-si-frontiera-noastra/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *