Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Preşedintele Iohannis şi alţi lideri propun înfiinţarea unui Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 iulie 2022

Preşedintele Klaus Iohannis, omologul din Lituania, Gitanas Nauseda, premierii Estoniei, Kaja Kallas, Letoniei, Krisjanis Karins, şi Poloniei, Mateusz Morawiecki, au trimis instituţiilor europene o scrisoare în care propun înfiinţarea, la Bruxelles, a unui Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de șeful statului, unde acesta a și publicat scrisoare adresată Bruxelles-ului.

„Am trimis (…) o scrisoare adresată instituțiilor UE cu privire la necesitatea de a promova istoria și memoria europeană în întreaga UE, care ar trebui să facă parte din programele educaționale naționale ale tuturor statelor membre”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Scrisoarea este adresată preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierului cheh, Petr Fiala.

„Înfiinţarea unui Memorial Paneuropean dedicat Victimelor Totalitarismului la Bruxelles ar reprezenta un pas foarte important în asigurarea memoriei cu privire la crimele comise de regimurile totalitare, inclusiv cel sovietic, în eforturile noastre de a creşte nivelul de conştientizare pentru a preveni şi a opri crime similare în Ucraina şi în a omagia aceste victime”, se arată în document.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW