Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Președintele Iohannis, despre creșterea galopantă a prețurilor: Cauza este războiul lui Putin

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 mai 2022

Principala cauză pentru problemele macroeconomice cu care se confruntă România este legată de războiul declanșat de Federația Rusă asupra Ucrainei la ordinul lui Vladimir Putin, a susținut joi, 12 mai, președintele Klaus Iohannis.  

„Am toată încredea că Guvernul va lua toate măsurile care se impun. Toate aceste probleme nu au apărut pentru că cineva în România nu și-a făcut treaba. Toate acestea au o singură cauză, iar această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize, însă problema nu este una românească, ci este una globală. Aceste chestiuni trebuie tratate. Am avut și aseară o discuție cu premierul, în care mi-a prezentat măsurile pe care le planifică”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Iohannis îi ia apărarea lui Ciucă

Pe de altă parte, președintele Iohannis a ținut să absolve de orice vină guvernul Ciucă, dar și majoritatea parlamentară PSD-PNL-UDMR, la formarea căreia a contribuit.

„Nu este cazul să aruncăm vina asupra Guvernului, asupra Parlamentului sau asupra clasei politice, vinovat este Putin. Acest guvern își dă silința și a găsit soluții bune. Este o încercare grea prin care trecem. Eu cred că toată lumea va resimți. Plătim mai mult pentru benzină, pentru alimente și noi trebuie să fim mai atenți pentru cum cheltuim. Se lucrează și la anumite scheme de compensare la pensii și la salarii. (…) Noi ne împrumutăm mai scump pentru că avem o inflație mai mare. Inflația mai mare a venit din cauza prețurilor mai mari. Orice comparație este lipsită de sens. Nu încercați să căutați vinovații în politică”, a declarat președintele Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • Wow, wonderful weblog format! How lengthy have you been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The whole look of your website is wonderful,
    let alone the content material! You can see similar here dobry sklep

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW