Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele Germaniei, la București: Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în Schengen

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 24 mai 2023 Etichete: , , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis mizează pe sprijinul Germaniei în ceea ce privește aderarea României la Schengen. El  i-a transmis omologului german, Frank-Walter Steinmeier, aprecierea pentru susţinerea Germaniei și l-a asigurat de eforturi pentru combaterea migrației ilegale, aspect care a fost considerat o „barieră” pentru intrarea României în spațiul de liberă circulație. 

Am mulțumit domnului președinte. Sunt convins că sprijinul Germaniei va continua. Ceea ce așteptăm noi sunt discuțiile politice care vor continua. Se va încerca să îi convingem pe toți care nu sunt încă convinși că spațiul Schengen va deveni mai puternic cu România, și nu mai slab. Migrația ilegală(…) împreună cu Germania și Comisia Europeană încercăm să găsim soluții. Am discutat cu președintele Germaniei despre migrație.  Există evoluții pozitive,  proiecte care ne arată ce soluții pot fi luate, un proiect pilot la granița româno-sârbă care se derulează deja cu bune rezultate”, a declarat președintele Iohannis, în prezența omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, miercuri, 24 mai.

Președintele Germaniei, în România: Locul României este în spațiul Schengen

Frank-Walter Steinmeier se află în vizită oficială în România, așa cum Main News a relatat. Oficialul Germaniei susține că toată politica externă ar trebui să se focuseze pe apărare, pe întărirea NATO, având în vedere războiul Rusia-Ucraina.

Trebuie să regândim lucrurile, trebuie să luăm decizii noi. Politica germană internă din ultimele 12 luni a arătat că s-au întâmplat multe domenii în politica internă și externă. Germania este dispusă n să consolideze capacitatea de apărare NATO”, a afirmat președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în România. Țara noastră va adera din nou la Schengen, după ce anul s-a lovit de refuzul Austriei și Olandei. În schimb, Germania a arătat susținere publică pentru primirea României în Schengen.

 „Noi suntem de multă vreme de părere că locul României este în spaţiul Schengen și pot să vă asigur să sprijinul nostru de a-i convinge și pe cei care în prezent stau într-o parte că va continua spirjinul nostru”, a declarat  președintele Steinmeier.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană susține aderarea României la Schengen. Ce obligații a trasat statelor care se opun

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW