Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Președintele francez Emmanuel Macron vrea ca dreptul la avort să fie înscris în Cartea Drepturilor Fundamentale a UE

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 8 martie 2024 Etichete: , , ,

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că vrea ca dreptul de avort să fie înscris nu doar în Constituția Franței, ci și în Cartea Drepturilor Fundamentale a UE.

În Europa, „nimic nu mai este definitivat și totul trebuie să fie apărat”, a declarat el în cadrul unei ceremonii care a marcat faptul că Franța a devenit prima țară care a protejat în mod explicit dreptul la avort în Constituția sa.

Dincolo de Europa, ne vom lupta pentru ca acest drept să devină universal și efectiv”, a declarat președintele în timpul unei ceremonii publice organizate în Place Vendome, în centrul Parisului, în timpul căreia a fost pus sigiliul pe legea care stabilește dreptul la avort în Constituție, aprobată zilele trecute de Parlamentul francez.

Când dreptul la avort va fi devenit universal, ne vom aminti că totul a început în această zi, acest 8 martie 2024, în care Franța a devenit mare”, a spus Macron. Astfel, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că vrea „înscrierea (avortului) în Charta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, în care nimic nu mai este sigur”.

Săptămâna aceasta Franța a devenit primul stat din lume care a înscris avortul în constituția țării, marcând astfel un moment istoric. În luna femeii, cu aproape unanimitate de voturi, parlamentul francez a decis ca dreptul femeilor la alegere, respectiv la întreruperea voluntară a uneu sarcini, să fie legiferat și garantat în mod explicit.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW