Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Președintele CSM, scrisoare către Dăncilă și Birchall: Există un proiect de desființare a SIIJ?

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 24 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Președintele CSM, Lia Savonea, a trimis, luni, o scrisoare către Viorica Dăncilă și Ana Birchall, prin care le cere celor doi oficiali să comunice dacă există un proiect sau dacă se intenționează inițierea unuia pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

„Având în vedere preocuparea constantă a Consiliului Superior al Magistraturii pentru buna funcționare a instituțiilor din cadrul autorității judecătorești, în raport de care Plenul său are atribuții concrete potrivit Capitolului II, Secțiunea a 2¹-a, art. 88¹ – 88¹¹ din Legea 304/2004, vă solicităm să comunicați în termen util, dacă este posibil până la sfârșitul săptămânii, dacă la nivelul Guvernului României există un proiect de act normativ privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ori dacă Guvernul României intenționează ca, în perioada următoare, să inițieze un proiect de act normativ în acest sens”, este scrisoarea Liei Savonea.

Cum răspunde Lia Savonea cererii unor magistraţi CSM

Referitor la boicotarea şedinţei de astăzi de mai mulţi membri ai CSM şi la solicitarea acestora de previzibilitate a şedinţelor, Savonea spune:
„Au fost respectate atât termenul de 3 zile anterior convocării, cât și procedura efectivă de invitare prin intermediul Secretarului General al Consiliului, astfel cum prevede Regulamentul privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii, lucrările fiind cunoscute din data de 20 iunie 2019.
Ședința de plen reclama urgență în considerarea câtorva lucrări, printre care nevoia finalizării unor proceduri indispensabile concursului de admitere în magistratură în curs de derulare, precum și punctele înscrise pe ordinea de zi cu referire la organizarea activității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție”.
Referitor la cererea de amânare a dezbaterilor privind conducerea SIIJ până la publicarea rapoartelor Comisiei de la Veneţia şi a GRECO, Lia Savonea anunţă că decizia va fi luată de Plenul CSM.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW