Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Președintele CSM, despre amendamentul constând în avizul Consiliului la trimiterea în judecata a magistraților: Avem rezerve cu privire la eficiența și constituționalitatea sa

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2021

Prezenta în Comisia Juridică a Senatului la dezbaterea proiectului privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, președintele CSM, Bogdan Mateescu, a exprimat rezerve în legătură cu amendamentul constând în avizul Consiliului la trimiterea în judecata a magistraților.

„Referitor la amendamentul constând în avizul CSM la trimiterea în judecata a magistraților pentru anumite infracțiuni, ne-am exprimat rezervele noastre cu privire la eficiența, dar și la constituționalitatea să”, a scris Bogdan Mateescu, pe pagina sa de Facebook.

În legătură cu amendamentul propus de UDMR prin care dosarele aflate pe rolul SIIJ ar fi preluate de Parchetul General, Bogdan Mateescu a evitat să se exprime.

„Însă referitor la amendamentul pe care l-am văzut prima oara în acea ședință, vizând competenta PICCJ după desființarea SIIJ, țin să precizez că nu am putut exprima o părere, CSM fiind organ colegial, iar acest amendament nu a fost pus în discuția colegilor mei. Este adevărat, au fost aduse critici fata de acesta de către procurorul general și de procurorul sef DNA”, a adăugat președintele CSM.

Sursa foto: Redacția

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW