Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Președintele Consiliului Științific din Franța, despre noua tulpină a coronavirusului: Aceste noi variante sunt echivalentul unei a doua pandemii

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Jean-François Delfraissy, președintele Consiliului Științific și principalul consilier al Guvernului francez, susține că noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2 ar fi echivalentul unei „a doua pandemii” și este de părere că Franța ar trebui să intre într-o nouă carantină națională. 

Delfraissy a precizat că politicienii francezi ar trebui să decidă în această săptămână dacă Franța va intra într-o carantină națională strictă, ca în primăvară, sau printr-una mai blândă, ca în toamnă.

Altfel, la jumătatea lunii martie vom fi într-o situație foarte dificilă”, a spus Delfraissy, potrivit Biziday.

În Franța, între 1,4 și 1,5% din cazurile identificate în Paris sau în alte regiuni ale țării au fost confirmate ca fiind infecții cu noua tulpină englezească.

„Aceste noi variante sunt echivalentul unei a doua pandemii”, a adăugat Delfraissy.

În România, două persoane au fost confirmate pozitiv la noua tulpină englezească.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că 9 din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii cu noua tulpină de COVID-19, au fost depistaţi pozitiv.

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW