Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Președintele Consiliului Rectorilor: Examenele de admitere în facultăți se vor da fără materia din semestrul II

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: ,

Președintele Consiliului Lectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat că examenul de admitere în facultăți se va derula fără luarea în considerare a materiei aferente semestrului II din clasa a XII-a. De asemenea, Cîmpeanu susține că și examenele de licență și disertație se vor susține.

„În calitate de presedinte CNR, membru al Grupului de lucru constituit de MEC pentru initierea si sustinerea masurilor ce se impun cu privire la derularea anului scolar/universitar 2019/2020, sunt in masura sa va asigur ca in niciunul din scenariile luate in calcul de Ministerul Educatiei nu exista ipoteza repetarii anului scolar/universitar”, a afirmat Cimpeanu.

De asemenea, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat deja faptul că examenul pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa acestora nu vor cuprinde materia aferentă semestrului II.

„În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Conform informărilor primite de la CNSU, am emis și un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare”

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW