Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Președintele Consiliului Județean Timiș, în vizorul Agenției de Integritate. ANI a sesizat Parchetul General / Reacția lui Alin Nica – UPDATE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri, 25 ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul președintelui Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, acuzat de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Acuzațiile au legătură cu cei 4 ani petrecuți de Alin Nica în funcția de primar al comunei Dudeștii Noi, potrivit Agenției de Integritate.

Concret, ANI susține că Alin Nica, în calitate de primar, a participat „la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”.

Totodată, Alin Nica, în calitate de persoană fizică, a încheiat un contract prin care a acordat 6.900 de lei unei companii cu care Primăria avea peste 10 contracte de achiziție directă.

În calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, este o altă acuzație adusă de ANI.

Nica mai este acuzat de fals în declarații, după ce a notat în declarațiile de interese din 2021 și 2022 că ocupă un post din care demisionase, iar în declarația de avere din 2020 nu a menționat că a încasat 4.636 de lei de la o întreprindere individuală, potrivit Agenției de Integritate.

Nica susține că este victima „unor metode demne de Securitate”

Într-o postare transmisă ulterior pe Facebook, Alin Nica a precizat că reclamația la ANI a venit după ce a aprobat „construirea unei biserici ortodoxe în localitate”.

Reclamația vizează un presupus conflict penal, de aceea, nefiind de competența ANI, plângerea a fost redirecționată către Parchet sub forma unei sesizări. Acuzatia de folosirea a funcției pentru favorizarea unor persoane înseamnă că, din calitatea de primar ortodox, am fost de acord să se ridice în localitate un lăcaș de cult ortodox. Desigur că situația este absurdă, dar înțeleg că ANI trebuie să își facă datoria și să ia în considerare orice reclamație, chiar și una neîntemeiată”, a transmis președintele Consiliului Județean Timiș.

Totodată, în ceea ce privește acuzația legată de deținerea unei poziții de membru în Consiliul unei unități, Nica susține că este vorba de funcția deținută la Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe din Dudeștii Noi.

Înainte să fiu ales președinte al Consiliului Județean Timiș, am ieșit din Consiliul Parohial, însă în declarația de interese s-a strecurat o eroare și nu am șters această titulatură. Am greșit când am dat copy-paste în document, acesta este falsul în declarații sesizat la Parchet”, mai arată liberalul.

Nica a mai menționat că este victima „unor metode demne de Securitatea anilor 90” și că nu se teme „nici legal, nici din punct de vedere al reputației publice” de acuzațiile aduse de ANI.

Punctual, au fost scoase din context părți din activitatea mea profesională, au fost reinterpretate și reclamate într-un limbaj pompos ca să devin ținta unui linșaj mediatic. Toate presupusele acuzații vor fi demontate, iar, pe lângă gustul amar, va rămâne dorința de a lucra pentru comunitatea timișeană. Căci, în spatele can-can-ului reclamațiilor, stau neclintite implicarea și dedicarea mea pentru binele comunității care m-a ales”, a fost reacția lui Alin Nica.

Sursă foto: Alin Nica / Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW