Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Președintele Consiliului Județean Timiș, confirmat cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 (coronavirus), în urma unui test RT-PCR efectuat miercuri, 12 ianuarie, înainte de a pleca în Serbia.

Într-o declarație acordată pentru News.ro, Alin Nica a precizat că, întâi a realizat un test antingen, al cărui rezultat a fost negativ, dar în urma testului RT-PCR, de mult mai mare precizie, s-a constat prezența virusului SARS-CoV-2.

„Mă pregăteam să merg în Serbia la lansarea Capitalei Europene a Culturii pentru care a trebuit să fac un test RT-PCR pentru că la întoarcerea în ţară e nevoie de el, şi s-a dovedit că e pozitiv. În consecinţă, trebuie să mă izolez la domiciliu 5 zile”, a declarat Alin Nica, pentru News.ro.

Alin Nica este vaccinat cu trei doze împotriva COVID-19.

„Am făcute 3 doze de vaccin, aşa că după cinci zile voi repeta testul şi, dacă e negativ, pot să îmi reiau activitatea. Nu am simptome. E o formă uşoară de boală, asta datorită faptului că m-am vaccinat. Am făcut şi un test antigen care a fost negativ, însă la cel RT-PCR, care e mai exact, a ieşit pozitiv”, a declarat Alin Nica.

Alin Nica nu va fi însă suplinit de vicepreședintele Alexandru Proteasa, care la rândul său a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Acesta a mai trecut prin boală și este vaccinat cu trei doze.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW