Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților se întâlnește cu șefa CNA. Discuțiile, după programul TVR din noaptea de Revelion, în care s-au luat în derâdere măsurile din pandemie

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 3 ianuarie 2021 Etichete: , ,

Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, va avea, marți, o întâlnire cu președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Monica Gubernet. Tema discuțiilor este legată de reflectarea măsurilor dispuse în pandemie în audio-vizual. Întâlnirea are loc după programul televiziunii publice din noaptea de Revelion, în care s-au luat în derâdere măsurile de prevenire a pandemiei.

„Marți dimineață voi avea o întâlnire informală la Parlament cu președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), doamna Monica Gubernat.

În plină pandemie, toate instituțiile statului trebuie să lucreze împreună pentru a găsi soluții în a opri acest fenomen care ne afectează pe toți. Discuția de marți va fi despre comunicarea și informațiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităților și sprijinirea comunicațională a unor măsuri de sănătate publică.

Vă țin la curent”, a scris Bulai pe Facebook.

Parlamentarul susţine că TVR are nevoie de reformă, menţionând că programul de Revelion, în care s-au luat în derâdere măsurile pentru combaterea pandemiei, a costat 140.000 euro.

„În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.

Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.

Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.

Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.

Firea, Olguța și Dăncilă au plecat.

Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo.

Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia”, susţine deputatul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *