Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


UPDATE: TVR scoate din grila de programe cele două filme cu Mircea Diaconu/Preşedintele comisiei de cultură cere demisia Doinei Gradea după programarea a două filme cu Mircea Diaconu/ Șefa televiziunii publice, acuzată de servilism

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 august 2019 Etichete: , ,

UPDATE:

TVR a scos din grila de programe cele două filme cu Mircea Diaconu, care ar fi trebuit să fie difuzate sâmbătă și duminică, de la ora 23.00. Modificarea vine, după ce, șefa postului public, Doina Gradea a fost acuzată de servilism, având in vedere că Mircea Diaconu este candidat la prezidențiale.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Deputatul PNL Gigel Știrbu o acuză pe Doina Gradea, președintele director al TVR, că folosește televiziunea publică în interes personal. Știrbu susține că difuzarea, în perioada următoare, a două filme în care joacă Mircea Diaconu, candidat la prezidențiale, nu este întâmplătoare. Liberalul spune că este dovada servilismului de care șefa TVR a dat dovadă de la preluarea mandatului, pentru care îi cere demisia. 

„Am aflat din presa centrală că la câteva zile după ce Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, televiziunea publică a programat la TVR două comedii în care joacă fostul actor. Mai amuzant mi se pare faptul că Doina Gradea încearcă cu disperare să conserve pentru încă niște ani buni de acum încolo, postul de șef al TVR, prin diverse servicii aduse oamenilor politici. Nu reprezintă doar o întâmplare difuzarea celor două filme la TVRi, ci doar un gest calculat, dar ridicol, al Doinei Gradea că poate, poate, va reuși să-i impresioneze prin servilismul de care a dat deja dovadă și pe alți oameni politici”, susține deputatul liberal.

Gigel Știrbu o acuză pe șefa televiziuni publice că, prin deciziile pe care le-a luat, a transformat TVR într-o instituție aservită PSD. Liberalul susține că Doina Gradea că a intervenit în politica editorială astfel că postul public a ajuns „trâmbița partidelor aflate la guvernare”.

„După ce că în ultimii ani, Doina Gradea a transformat TVR într-o instituție servilă PSD-ului, vrea prin toate pârghiile să rămână în funcție. A fost evidentă subordonarea politică a politicii editoriale din TVR, perimând rolul televiziunii publice de a informa corect și imparțial publicul. Gradea a reușit în timpul mandatului său, “performanța” ca formula „Televiziunea publică” să fie una perimată, pentru că TVR nu mai este o televiziune publică, ci trâmbița partidelor aflate la guvernare. Deși persistă de multă vreme o situaţie foarte neplăcută prin care trece Televiziunea Publică, din cauza Doinei Gradea, actualul Președinte – Director general al SRTV, care a performat doar prin gafe, lipsă de transparență, jigniri la adresa angajaților, ignorarea audierilor în fața Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, intervenții cu brutalitate în politica editorială a TVR, scoaterea din grilă a unor emisiuni cu audiențe foarte bune, ratarea difuzării de către TVR a festivalului internațional de mare prestigiu ”George Enescu”, cu toate acestea Doina Gradea nu înțelege cât e de toxică pentru televiziunea publică și dorește cu ardoare să rămână în continuare șefa TVR. Și dându-și seama că barca PSD se scufundă, caută sprijin politic în alte părți”, notează deputatul liberal.

În anul 2018, mai mulți jurnaliști de la TVR au semnat o scrisoare publică prin care condamnau modul „disprețuitor” în care conducerea instituției tratează angajații. Asta după ce, în spațiul public, au apărut înregistrări cu șefa TVR care jignea o jurnalistă.

Cu puțin timp înainte de alegerile din 26 mai, Liviu Dragnea a apărut, timp de o oră, la emisiunea „Viața Satului”, fapt pentru care șefa TVR a fost chemată să dea explicații în Parlament însă nu s-a prezentat. La o altă audiere, parlamentarii PSD au votat pentru ca ea să nu dea explicații.

INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW