Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Preşedintele Comisiei de anchetă „Sparanghel” vrea să îi cheme pe ministrul de Interne şi pe ministrul Transporturilor la audieri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 august 2020 Etichete: , , ,

Ştefan Radu Oprea, preşedintele Comisie de anchetă „Sparanghel” vrea să îi cheme la audieri pe ministrul de Interne Marcel Vela şi ministrul Transporturilor Lucian Bode pentru a da explicații referitoare la modul în care mai mulți români au plecat în străinătate la cules de sparanghel în perioada stării de urgență.

 „Avem elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la comisie şi pe domnul Marcel Vela. Acum aşteptăm să primim o răspunsurile de la Ambasada Germaniei şi în funcţie de ceea ce vom primi, vom constatat dacă vom avea elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe. În momentul în care împreună cu colegii mei vom considera că avem suficiente elemente pentru a audia un ministru, o vom face. Săptămâna viitoare aşteptăm să primim răspunsurile de la Ambasada Germaniei pentru a putea merge către această zonă. Suntem în contact cu foarte mulţi dintre cetăţenii români care au fost la Cluj, nu doresc să dea declaraţii în faţa comisiei, dar sunt foarte multe informaţii pe care le avem despre firme care fac această intermediere a forţei de muncă, această recrutare a forţei de muncă, trebuie să ajungem la ei în mod concret, să putem să îi chemăm la audieri”, a afirmat Ştefan Radu Oprea, la finalul şedinţei de marţi a Comisiei de anchetă, citat de news.ro.

Întrebat ce explicaţii ar trebui să ofere ministrul Transporturilor, senatorul PSD a spus: „Ar trebui să explice de ce nu a reglementat. Dacă a formulat acele ordine şi acele reglementări ulterior datei 9 înseamnă că au fost elemente care ar fi trebuit să îi facă pe guvernanţi să se gândească că trebuie să reglementeze. Mi se pare mult prea simplu, mult prea facil, să spună doar a fost un vid legislativ. E prea puţin. Faptul că nu ai fost precaut ca să nu spun celălalt cuvânt, să nu-l citez pe domnul preşedinte Iohannis, e prea puţin”.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW