Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 12 februarie 2024

Tribunalul București i-a respins luni contestația președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, de ridicare a măsurii controlului judiciar. Prin urmare, liberalul suspendat din funcție și nu poate părăsi țara. 

Iulian Dumitrescu este urmărit penal de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită. „Baronul” PNL de Prahova este acuzat că i-ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47,5 milioane lei, preț supraevaluat, a părților sociale deținute de către cumnatul său la o firmă pentru atribuirea unor contracte.

Procurorii susțin că, ajutat de către sora și cumnatul său, el ar fi primit suma totală de 16,21 milioane lei.

„Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 (n.r. -cumnatul lui Dumitrescu) i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova”, explică procurorii. 

Conform anchetatorilor, deși nu ar mai fi avut în 2023 nicio calitate oficială în cadrul societății tranzacționate, sora și cumnatul lui Dumitrescu ar fi continuat să gestioneze sume de bani din unele din conturilor bancare ale acesteia, din care o parte ar fi ajuns în final la prim-vicepreședintele PNL.

Cheltuieli de peste 1 milion de euro

Procurorii îl acuză pe Dumitrescu și că nu a menționat în declarația de avere cheltuieli și împrumuturi de peste 1 milion de euro pe care le-ar fi efectuat din contul surorii sale pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis și pentru plata chirie într-un complex rezidențial de lux.

În cauză procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale celor trei inculpați, asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Dumitrescu Iulian și asupra a 19 imobile aparținând surorii și cumnatului președintelui CJ Prahova.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW