Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Președintele CJ Neamț, înainte de inaugurarea podului care avea să se prăbușească: 50 ani se va circula în siguranță

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, oferea asigurări în octombrie 2021, chiar înainte de redeschiderea podului de la Luțca, că în urma lucrărilor de reabilitare, pe acesta se va putea circula în siguranță încă 50 ani. Doar șase luni avea să mai reziste podul.

Podul rutier de la Luțca (județul Neamț) peste râul Siret s-a prăbușit joi, 9 iunie. În momentul prăbușirii, două vehicule se aflau pe pod. În urma incidentului, un bărbat de 56 de ani a fost rănit, cele două vehicule fiind prinse sub dărâmături.

Arsene, înainte de inaugurare: 50 ani se va circula în siguranță

O firmă controlată de finul lui Ionel Arsene a „reabilitat” podul de la Luțca înainte de prăbușire

O asociere condusă de firma Aqua Parc, controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, a efectuat lucrări de reabilitare a podului de la Luțca, cu șase luni înainte ca acesta să se prăbușească.

Consiliul Județean Neamț a încheiat în anul 2019 cu asocierea condusă de Aqua Parc un contract pentru reabilitarea și moderniza 67 km de drum judeţean și un număr de 33 poduri, printre care și cel de la Luţca. Valoarea inițială a contractului a fost de 220 milioane lei fără TVA, însă avea să ajungă, în anul 2022, la 243 milioane lei, ca urmare a încheie mai multor acte adiționale.

Un consilier USR susține că ar fi sesizat fisuri ale podului

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis la scurt timp după eveniment, reprezentanții USR i-au solicitat demisia lui Ionel Arsene. Aceștia susțin că un coleg de-ai lor, consilier județean în Neamț, ar fi sesizat mai multe fisuri apărute la pod, însă ar fi fost ignorat.

În luna februarie, consilierul județean USR Corneliu Bontaș i-a sesizat pe reprezentanții Consiliului Județean Neamț privind unele fisuri apărute la pod și a întrebat despre securitatea podului, dar a primit asigurări că podul a trecut absolut toate testele și este un obiectiv sigur.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW