Wednesday, January 27, 2021
Jurnalism corect


Președintele Chinei: Coronavirus, cea mai mare urgență sanitară de la apariția comunismului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat în cadrul unei întruniri oficiale a echipei de coordonare și combatere a noului COVID-19, că este vorba despre „cea mai mare urgență de sănătate publică”, de la apariția regimului comunist în China.

Președintele a mai anunțat că epidemia „are cea mai rapidă și largă transmitere, fiind foarte greu de controlat și prevenit”.

„Este o criză pentru noi şi un mare test”, a adăugat Xi Jinping.

Oficialul chinez a mai precizat că este „cea mai mare urgență de sănătate publică”, de la apariția regimului comunist în China, din anul 1949.

Declarațiile președintelui chinez vin în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăviri de coronavirus a ajuns la aproape 77.000 în China continentală, iar în țările învecinate, precum Coreea de Sunt, sunt sub nivel maxim de alertă.

Xi Jinping a mai precizat, duminică, faptul că epidemia va avea „inevitabil un impact larg asupra economiei și societății”, însă a menționat că „pe termen scurt” efectele sunt gestionabile, conform Mediafax.

Și în Italia numărul cazurilor de îmbolnăvire de coronavirus crește rapid. Dacă sâmbătă în jurul orei 19:00, erau 45 de cazuri de infecție cu Covid-19, duminică cifra a crescut de 100.

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat, legat de răspândirea coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, scrie La Repubblica.

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, susține, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile de îmbolnăviri înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar.

„Ceea ce îngrijorează la situația din Italia este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, adică o legătură cu călătoriile în China sau contacte cu alte cazuri confirmate”, a declarat Hans Kluge.

Kluge susține că nu este o surpriză faptul că se răspândesc atât de repede cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, deoarece s-a observat cum a fost situația în China. Totuși, directorul pentru Europa al OMS precizează că, deși virusul se extinde rapid, mortalitatea este la o cotă foarte scăzută.

„În acest moment observăm o mortalitate de puțin peste 2%, majoritatea persoanelor în vârstă cu patologii anterioare. Acestea fiind spuse, în zonele afectate, riscul de infecție poate fi ridicat și din acest motiv rezidenții trebuie să respecte recomandările autorităților, inclusiv să nu meargă în locuri aglomerate”, a mai precizat Hans Kluge.

Ministerul Sănătății: Românii care vor să se întoarcă în țară vor trebui să stea în carantină 14 zile

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, faptul că românii care doresc să se întoarcă în țară din localitățile afectate de coronavirus în Italia vor trebui să stea în carantină 14 zile.

Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus (COVID-19), alături de reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut în seara zilei de sâmbătă o teleconferință, în contextul în care cazurile de îmbolnăvire în Italia se extind foarte rapid, în zonele unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români.

„Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus. În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW