Monday, June 1, 2020
Jurnalism corect


Preşedintele Casei Naţionale de Pensii a fost revocat din funcție. Cine îi ia locul

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ioan Petru Căprariu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, a fost revocat din funcţie, fiind înlocuit de  Laurenţiu Ţenţ, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicată, luni, în Monitorul Oficial

Laurenţiu Ţenţ va fi noul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, pe o perioadă de cinci ani.

Decizia de revocare din funcție vine după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru a spus că Ioan Petru Căprariu fuge de responsabilitate „prin concediul prelungit pe care îl tot cere”.

„Fac un apel la preşedintele încă în exerciţiu al Casei Naţionale de Pensii (Ioan Petru Căprariu, n.r.) să-şi lămurească situaţia. Domnia sa a intrat brusc în concediu când eu am devenit ministru şi am început să cer informaţii cu privire la situaţia întârzierilor în recalcularea pensiilor. La început au fost câteva zile de concediu medical. Eu sunt un om respectuos, dar cu toate acestea înclin să cred că prin concediul prelungit pe care îl tot cere caută să fugă de responsabilitate, în ceea ce priveşte rezultatele evaluării pe care am făcut-o şi, mai ales, în ceea ce priveşte faptul că îi cer explicaţii, inclusiv va urmare a semnalelor pe care le primesc de la pensionari”, a declarat Violeta Alexandru.

Mai mult, și premierul Ludovic Orban a anunțat că îl va înlocui din funcţie pe Ioan Petru Căprariu.

Ioan Căprariu a fost numit preşedintele Casei Naţionale de Pensii, în aprilie, de fostul premier Viorica Dăncilă.

Laurenţiu Ţenţ a fost până azi șeful Casei de Pensii Bihor, a lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor și la Casa Județeană de Pensii Bihor. Noul președinte CNP a absolvit Facultătatea de Științe Juridice și Administrative Oradea, fiin licențiat în drept.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW