Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Președintele american Donald Trump, acuzat că a incitat în online la violență rasială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 4 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, este acuzat de rețeaua de socializare Snapchat că a incitat la violență rasială.

Conform purtătorului de cuvânt al Snapchat, citat de AFP, aplicația nu va mai promova mesajele președintelui SUA.

Clip-urile lui Trump vor rămâne totuși vizibile pentru cei care sunt abonați la contul său.  

„Nu vom amplifica vocile care incită la violență rasială și nedreptatea promovându-le gratuit pe Discover”, a spus responsabilul departamentului de știri al rețelei.

Donald Trump a postat un mesaj pe Facebook legat de protestele violente din Statele Unite în care spune că atunci „când începe jaful, încep focurile de armă”.

Expresia îi aparține lui Walter Headley, un șef al poliției din Miami în anii ’60, recunoscut pentru politicile sale dure în cartierele afro-americane. Mesajul a fost postat și pe Twitter.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a refuzat să scoată de pe platformă mesajele președintelui american, decizia sa provocând cel mai mare protest public al angajaților din ultimii 16 ani.  Un număr de 400 de angajați ai Facebook au participat, luni, la o grevă virtuală, potrivit The Verge.

Mai mult, într-o ședință de marți cu angajații, CEO-ul Facebook a refuzat să schimbe poziția companiei, relatează Business Insider.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW