Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Președintele AEP, despre modul în care bolnavii de COVID-19 ar urma să voteze la alegeri locale: Vor putea să ceară urna specială

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 august 2020 Etichete: , ,

Președintele Autorității Electorale Permanente a declarat că persoanele infectate cu COVID-19 sau cele aflate în izolare sau în carantină vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele AEP, a spus că persoanele aflate în carantină sau în izolare, dar și cele infectate cu COVID-19, vor putea cere urnă specială.

Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă, în termeni populari. Își vor exercita dreptul la vot în condiții normale, pentru că Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că portul măștii de către ambele persoane diminuează, aproape la maximum, această răspândire a virusului„, a spus președintele AEP, într-un interviu acordat Agerpres.

Singura problema ar fi în cazul persoanelor internate la ATI, deoarece, reprezentanții secțiilor de vot vor fi nevoiți să poarte combinezoane speciale și să ia toate măsurile de siguranță.

Condiții speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit și va trebui să fie purtat combinezonul acela și luate toate măsurile de siguranță. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secții din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a precizat Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW