Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Constantin Mitulețu-Buică(AEP): Au fost preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi, fie că au fost confirmaţi cu coronavirus, fie că au fost contacţi direcţi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Constantin Mitulețu-Buică a anunțat că, până în acest moment, au existat președinți de birouri electorale județene sau de birouri electorale de circumscripție care au fost confirmați cu SARS-CoV-2 sau au anunțat că sunt în carantină. Președintele Autorității Electorale Permanente dă asigurări privind desfășurarea normală a alegerilor locale, în ciuda problemelor legate de pandemia de coronavirus.

Constantin Mitulețu-Buică a confirmat existența unor cazuri de COVID-19 în rândul membrilor secțiilor de votare, dar susține că procesul electoral se va desfășura fără probleme.

Da, au fost şi la nivelul birourilor electorale judeţene, la nivelul birourilor electorale de circumscripţie, până la acest moment, au fost preşedinţi care au anunţat că sunt carantinaţi, fie că au fost confirmaţi cu coronavirus, fie că au fost contacţi direcţi. Dar procedurile acestea acoperă şi avem personal suficient pentru a acoperi toate aceste înlocuiri la nivelul secţiilor de votare, astfel încât să ne asigurăm că aceste lucruri vor funcţiona normal sâmbătă şi duminică pentru aceste alegeri”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică, vineri, la Digi 24.

Președintele AEP nu exclude posibilitatea unor noi îmbolnăviri în rândul membrilor secțiilor de votare. În schimb, acesta este sigur că secțiile de votare vor funcționa cu numărul minim de membri, făcând posibilă desfășurarea alegerilor locale în condiții optime.

A fost gestionată această situaţie, fie că e vorba de persoane care au fost depistate cu COVID-19, fie că e vorba de persoane care au alte afecţiuni sau probleme pentru care au trebuit să fie înlocuiţi ca preşedinţi locţiitori sau operatori de calculator ai secţiilor de votare. Este o situaţie normală ca la fiecare alegeri să existe un flux de personal la nivelul secţiei de votare, inclusiv mâine, sâmbătă sau duminică, în ziua votării, există posibilitatea ca cineva fie să fi fost depistat cu COVID, fie că a fost constatat ca fiind contact, fie o altă problemă de natură familială sau sanitară să nu îi permită vreunui preşedinte locţiitor, operator sau vreunui membru şi aceştia vor fi înlocuiţi de îndată, astfel încât să ne asigurăm că secţiile de votare vor funcţiona cu numărul minim de membri şi în condiţii optime se vor desfăşura aceste alegeri”, a adăugat Mitulețu-Buică.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW