Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele Academiei Române : Măsurile de austeritate nu vor mai fi necesare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 22 iunie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Academiei Române, Aurel Pop, susține că măsurile de austeritate anunțate la nivelul instituției nu vor mai fi necesare. Precizările vin în contextul în care Asociația Cercetătorilor anunța, ieri, că Academia ar fi anunțat diminuarea salariilor.

„Măsurile erau doar una dintre alternative! In urma explicațiilor cerute de conducerea Academiei Ministerului de Finanțe, ele nu vor mai fi necesare”, a declarat Aurel Pop, președintele Academiei Române, pentru mainnews.ro.

„Nu s-a efectuat nicio tăiere bugetară in acest moment! Ministerul Finanțelor ne-a atenționat si pe noi, ca instituție bugetară, ca trebuie sa ne încadram in banii prevăzuti și existenți si ca, la rectificarile viitoare, nu ne putem aștepta la suplimentari. Asta s-a petrecut in aprilie! Prin urmare, conducerea Academiei a preconizat anumite măsuri de austeritate. Nu este vorba de reduceri de personal”, a completat Pop.

Asociaţie: Se recomandă diminuarea salariilor

Asociaţia Cercetătorilor susţinea că Academia Română a trimis tuturor instituțiilor din subordine o circulară prin care oamenii sunt anunțați că urmează măsuri radicale de reducere a cheltuielilor :

a) diminuarea salariilor, în special salariile celor care au venituri suplimentare;

b) forțarea personalului de a intra în concedii fără plată;

c) pensionarea forțată a celor care îndeplinesc condițiile de pensionare (inclusiv a acelora care au aprobarea Consiliilor Științifice de a-și continua activitatea);

d) suspendarea promovărilor de personal.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW