Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Președinta Ungariei, vizită oficială în România

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: , ,

Este oficial. Președinta Ungariei, Katalin Novák, va efectua miercuri, 7 septembrie, o vizită în România. Aceasta va fi primită la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. Vizita este efectuată la invitația șefului statului român.

„Vizita va oferi prilejul unei discuții aprofundate privind modalitățile de diversificare și aprofundare ale dialogului bilateral, în continuarea întrevederii din 10 iunie 2022 a celor doi înalți oficiali, în marja Summitului Formatului B9 de la București.

De asemenea, vizita are loc în contextul în care anul acesta se împlinesc 20 de ani de la adoptarea Declarației de Parteneriat Strategic între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI (Budapesta, 29 noiembrie 2002)”, precizează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Iohannis va evidenția deschiderea părții române pentru consolidarea dialogului și cooperării bilaterale cu Ungaria. Conform sursei citate, Ungaria este un „stat vecin deosebit de important”.

„Va fi reiterat interesul părții române pentru o cooperare pragmatică și orientată spre rezultate concrete, structurată pe baza principiilor și valorilor incluse în documentele fundamentale ale cooperării bilaterale.

Cei doi șefi de stat vor aborda și situația actuală din plan regional, european și global, ca urmare a agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, urmând a fi analizate implicațiile pe diverse planuri: securitar, umanitar, economic, al crizei alimentare și altele. Nu în ultimul rând, vor fi abordate consecințele în plan regional, în raport cu state partenere precum Republica Moldova.

În ceea ce privește agenda europeană, Președinții României și Ungariei vor discuta despre extinderea Uniunii Europene și despre măsurile coordonate la nivelul Uniunii pentru a răspunde actualei crize din domeniul energiei”, mai arată sursa citată.

CITEȘTE ȘI Presa de la Budapesta: Președintele Ungariei a fost invitat de Klaus Iohannis la București

Foto: Facebook/ Novák Katalin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW