Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Preşedinta Maia Sandu donează premiul câștigat la Timișoara organizaţiei „Prietena mea”, dedicată copiilor cu sindromul Down

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 februarie 2024 Etichete: , ,

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, a ales să doneze suma de 30.000 de euro, reprezentând Premiul „Timișoara pentru Valori Europene”, către organizația „Prietena mea”. Aceasta din urmă este recunoscută pentru dedicarea sa față de copiii cu sindromul Down, având ca misiune promovarea incluziunii acestora. Suma va fi transferată direct de către Asociația pentru Promovarea Timișoarei către organizație.

”Preşedinta Maia Sandu donează Premiul „Timişoara pentru Valori Europene” organizaţiei „Prietena Mea”, fondate de Ludmila Adamciuc. Asociaţia Obştească „Prietena Mea” are misiunea de a creşte gradul de acceptare a dizabilităţilor prin informare, sensibilizare şi abilitare atât a părinţilor copiilor cu nevoi speciale, cât şi a societăţii”, transmite Preşedinţia Republicii Moldova.

Maia Sandu afirmă că „asociaţia „Prietena Mea” este vocea copiilor cu sindromul Down şi promovează incluziunea lor, ca ei să trăiască în familii şi comunităţi armonioase. Fiecare copil are nevoie de dragostea celor din jur pentru a creşte, a se dezvolta şi a fi fericit”.

Asociaţia pentru Promovarea Timişoarei va transfera direct banii Asociaţiei Obşteşti „Prietena Mea.”

La data de 13 ianuarie, Maia Sandu a fost distinsă cu premiul „Timişoara Pentru Valori Europene”, premiu ce include și o sumă de 30.000 de euro.

În urma controverselor generate de această temă, administrația Președintelui Republicii Moldova a solicitat clarificări de la Centrul Naţional Anticorupţie. Această instituție a concluzionat că Maia Sandu este eligibilă să accepte premiul, deoarece termenul „premiu” nu este inclus în categoria „cadou”, conform definițiilor legale.

Acest premiu a provocat nemulțumiri la Moscova, unde Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, a abordat subiectul în cadrul briefingului său de pe 17 ianuarie. Ea a lansat acuzații împotriva Maiei Sandu, susținând că aceasta contribuie la „colonizarea” Moldovei de către România.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW