Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Președinta Comisiei Europene va organiza o nouă conferință a donatorilor pentru finanțarea unui vaccin împotriva coronavirusului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: , ,

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că va organiza o nouă conferință a donatorilor luna viitoare pentru a strânge fonduri pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

La prima conferință care a avut loc pe patru mai s-au adunat 7,4 miliarde de euro pentru a finanța cercetarea pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid. Cea de-a doua conferință va avea loc pe 27 iunie și va fi precedată de o campanie în toată luna iunie, căreia i se vor alătura personalități și staruri.

„Trebuie să dezvoltăm un vaccin şi să-l distribuim în lumea întreagă cât de rapid posibil. Trebuie să accelerăm cercetarea şi dezvoltarea unui vaccin. Asta durează în general până la zece ani dar nu putem aştepta atât de mult”, a declarat Ursula von der Leyen, citată de Agerpres, subliniind că circa 40 de ţări au donat deja fonduri pentru acest vaccin.

SUA, Rusia şi India, au fost marii absenţi de la conferinţa din mai.

La această nouă campanie, în jur de 15 țări și-au confirmat participarea la această nouă strângere de donații, printre care care Franţa, Austria, Canada, Germania, Mexic, Arabia Saudită sau Regatul Unit.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW