Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Președinta CE a lăudat românii pentru mobilizarea în cazul refugiaților din Ucraina: Dați un exemplu emoționant lumii

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 martie 2022

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lăudat, de la București, cetățenii români pentru mobilizarea de care au dat dovadă în cazul refugiaților din Ucraina, în contextul în care țara a fost invadată de Federația Rusă. Șefa CE a avut joi, 3 martie, o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, în care cei doi au discutat, între altele, și despre faptul că România va deveni centru pentru colectarea și transportul donațiilor internaționale pentru Ucraina.

„Solidaritatea României cu Ucraina și cu victimele războiului oferă puțină lumină în aceste momente de întuneric. Primind cu căldură refugiații și oferindu-le adăpost, dați un exemplu emoționant lumii”, a scris ea pe Twitter.

Ulterior, ea a continuat să laude cetățenii români, într-o conferință de presă susținută alături de președintele Klaus Iohannis.

„Domnule preşedinte, mă aflu astăzi aici pentru a vă mulţumi dumneavoastră şi cetăţenilor români cu inimi bune pentru primirea cu braţele deschise a oamenilor care fug de războiul din Ucraina. În acest moment întunecat, unitatea noastră şi solidaritatea cu Ucraina şi cu victimele acestui război atroce oferă o rază de lumină. În acest moment, sute de mii de oameni fug de bombele lui Putin, îşi lasă în urmă casele şi vieţile, uneori mergând ore întregi prin zăpadă alături de copii pentru a ajunge în zone sigure în Uniunea Europeană.

Cel puţin un milion de oameni au părăsit până acum Ucraina, trecând frontierele noastre, iar România a primit aproape 150.000, oferindu-le mâncare şi adăpost. Românii au oferit un exemplu atât de emoţionant lumii. (…) România s-a mobilizat în mod real pentru a primi refugiaţi şi vă mulţumesc pentru acest lucru (…) Dvs. sunteți un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei, vă mulțumim pentru exemplul dat”, a declarat șefa CE.

Foto: Twitter/ @vonderleyen

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW