Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Presa străină: Un român moare la fiecare cinci minute din cauza COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2021

Agenția britanică de presă Reuters a publicat duminică, 24 octombrie, un material despre situația pandemică catastrofală din estul Europei, inclusiv România.  

Numărul noilor infectări din această regiune a crescut constant în ultimele săptămâni şi înregistrează în prezent o medie de peste 83.700 de cazuri noi în fiecare zi, cel mai ridicat nivel constatat după noiembrie 2020, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters în baza statisticilor oficiale publicate până vineri. Deşi deţine doar 4% din populaţia mondială, Europa de est înregistrează 20% din numărul total al cazurilor de COVID-19 raportate la nivel mondial.

Trei ţări din topul cinci al statelor lumii care au raportat cele mai multe decese în ultimele săptămâni se află în Europa de est – Rusia, Ucraina şi România -, arată analiza Reuters. Cu toate acestea, trebuie menționat că sunt state, care nu au o campanie de depistare a infecțiilor COVID, în deosebi cele în curs de dezvoltare, iar alte state, cu regimuri politice autoritare, ocultează datele reale ale pandemiei.

În Romania, arată Reuters, spitalele funcţionează în regim de suprasolicitare, toate paturile din secţiile ATI sunt ocupate, iar morgile operează la capacitate maximă. România a raportat marţi cifre record de infectări şi de decese asociate COVID-19. Noul coronavirus a ucis un român la fiecare cinci minute, în medie, în luna octombrie, în contextul eșecului campaniei de vaccinare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW