Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Presa rusă anunţă lupte cu „sabotori ucraineni” care ar fi luat ostatici în regiunea rusă Briansk. Reacții de la Kremlin și Kiev

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 martie 2023 Etichete: , , , , ,

Un grup de „sabotori ucraineni” a pătruns în două sate din regiunea Briansk, din vestul Rusiei, aflată la graniţa cu Ucraina, şi a luat ostatici locuitori în una dintre aşezări, iar luptătorii din Garda Naţională a Rusiei s-au angajat într-o confruntare cu militanţii, transmite, pe surse, agenţia de presă a statului rus, TASS.

​Afirmaţiile Moscovei, negate de Kiev, nu pot fi verificate în mod independent, dar Rusia pregăteşte opinia publică de câteva zile că Ucraina ar pune la cale „acţiuni provocatoare”, o strategie propagandistică ce ar putea urmări distragerea atenţiei de la situaţia de pe front şi ralierea bloggerilor naţionalişti deveniţi tot mai critici în ultima vreme faţă de Kremlin. Ar putea fi, totodată, pretextul pentru începerea unei noi ofensive asupra Ucrainei, preconizate de ceva timp.

Sabotorii ucraineni s-au infiltrat joi dimineaţă într-o zonă de frontieră din regiunea Briansk, a declarat şeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit celor mai recente informaţii, aceştia au intrat în două sate şi se duc lupte.

Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

Bogomaz a declarat că „sabotorii” s-au infiltrat în satul Lubeceane, situat în districtul Klimovsk, chiar la graniţa cu Ucraina. Potrivit acestuia, forţele ucrainene au aruncat în aer un vehicul, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi o alta – un copil de zece ani – a fost rănită.

Atacul „sabotorilor ucraineni” în zona de frontieră din regiunea Briansk este un act terorist, a declarat joi Vladimir Putin în timpul unei videoconferinţe cu participanţii la un program educaţional din Caucazul de Nord, relatează TASS.

„Povestea despre grupul de sabotaj ucrainean din Federaţia Rusă este o provocare deliberată clasică”, a transmis pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Federaţia Rusă vrea să îşi sperie populaţia pentru a justifica atacul asupra unei alte ţări şi sărăcia în creştere după un an de război. Mişcarea partizană din Federaţia Rusă devine tot mai puternică şi mai agresivă. Temeţi-vă de partizanii voştri…” – a transmis Podoliak.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW