Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Presa germană: România rămâne invizibilă în mass-media, chiar dacă face foarte multe pentru Ucraina

By Teșcan Ana , in Stirile zilei , at 17 mai 2022

Țării noastre i-au fost aduse elogii de către mass-media germană, într-un articol al cotidianului Frankfurter Rundschau, care a criticat faptul că România nu se află în centrul atenției presei europene atunci când vine vorba de primirea refugiaților ucraineni, deși, în acest conext, țara s-a „autodepășit”. 

Este greu de imaginat ce provocare imensă înseamnă garantarea unor locuri de refugiu, de medicamente și de alte bunuri necesare pentru cei fugiți din calea războiului, se arată în articolul citat.

„Acest lucru este cu atât mai dificil pentru o țară precum România, care este una dintre cele mai sărace țări din UE. În România, care are aproape 20 de milioane de locuitori, aproape fiecare a douăzecea persoană este acum un refugiat de război din Ucraina.

În plus, România ajută țara vecină și mult mai săracă, Republica Moldova, să primească refugiați. Această <<casă a săracilor din Europa>> a primit și ea peste 450.000 de oameni. Aceasta înseamnă că aproape fiecare al cincilea locuitor este acum un ucrainean”, a precizat presa germană. 

În afară de acest ajutor, a mai scris sursa menționată anterior, România a livrat ţării vecine păcură şi alte bunuri pentru ca numeroasele locuri unde au fost adăpostiţi refugiaţii să poată fi încălzite, iar România acordă Republicii Moldova şi sprijin politic când vine vorba de o eventuală aderare la Uniunea Europeană.

Cotidianul mai transmite că „mass-media par să subestimeze importanța strategică și politică a acestei țări, care este membră NATO din 2004 și membră a Uniunii Europene din 2007.”

Mai mult, se menționează în articol și despre faptul că țara noastră și-a pus la dispoziție infrastrucutura rutieră, feroviară și portuară pentru a facilita exporturile de cereale ale Ucrainei, producător agricol major, de ale cărei exporturi depinde securitatea alimentară a mai multor țări. 

Cotidianul a relatat și faptul că România nu a trimis arme țării vecine, deși Federația Rusă ne-a acuzat în repetate rânduri de acest lucru.

„Guvernul de la București a donat Ucrainei 2.000 de căști balistice și 2.000 de veste antiglonț în valoare de două milioane de euro. La 11 mai, s-a decis să livreze Ucrainei materiale și echipamente de protecție și supraveghere împotriva riscurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare”, a scris cotidianul german. 

În mass-media europeană, însă, aproape că nu există relatări despre ospitalitatea și activitatea politică a românilor, a constatat Frankfurter Rundschau.

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW