Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Presa britanică susține că telefonul lui Liz Truss ar fi fost piratat de spioni ruși. Kremlinul respinge acuzațiile

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitry Peskov, a respins luni, 31 octombrie, acuzațiile lansate de presa britanică, potrivit cărora telefonul fostului ministru de Externe și prim-ministru al Marii Britanii, Liz Truss, ar fi fost ținta hackerilor din serviciile de informații ale Federației Ruse, notează Interfax și The Guardian.

Publicația britanică Daily Mail a publicat, sâmbătă seară, informația potrivit căreia, în vară, Liz Truss, atunci ministru de Externe, ar fi descoperit că telefonul său ar fi fost ținta unui atac cibernetic.

Atacatorii ar fi spioni din serviciile de informații ale Federației Ruse și ar fi avut acces la informații sensibile, inclusiv discuții purtate de Liz Truss cu alți oficiali străini pe tema războiului din Ucraina, potrivit unor surse anonime citate de jurnaliștii britanici.

Secretarul guvernului britanic, Simon Case, și Boris Johnson, care încă se afla în funcția de prim-ministru, ar fi decis să nu publice detalii legate de incident.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a răspuns, luni, acuzând că în mass-media din Marea Britanie există „o secetă a articolelor ce pot fi luate în serios”.

Noi tratăm astfel de publicații drept presă galbenă (n.r. știri care se bazează pe titluri atractive, senzaționale, dar fără să fie bine documentate)”, a declarat Peskov.

În schimb, opoziția britanică a cerut noului Guvern condus de Rishi Sunak să investigheze „urgent” acuzațiile lansate în presă.

Este o problemă extrem de importantă în ceea ce privește problemele de securitate națională pe care le-ar putea ridica un asemenea atac al unui stat ostil, lucru ce ar fi trebuit să fie luat în serios de agențiile noastre de securitate și informații.

Se ridică alte semne de întrebare, anume – de ce și cum – au fost aceste informații scurse sau publicate fix în acest moment”, a fost reacția reprezentantului opoziției pentru Afaceri Interne, Yvette Cooper.

Guvernul britanic a transmis că nu comentează problemele de securitate individuale și menționează că miniștrii sunt informați în mod regular cu privire la modul în care își pot proteja datele personale.

CITEȘTE ȘI: Trei primari de capitale europene, păcăliți de un „deep fake” al omologului din Kiev / Vitali Klitshko cere intervenția „urgentă” a autorităților

Sursă foto: CNN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW