Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Presa americană: Tot mai mulți români cer azil la granița SUA cu Mexic, susținând că Putin invadează România

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 mai 2022

Tot mai mulți români ajung la granița dintre Statele Unite și Mexic, profitând de invazia Federației Ruse în Ucraina, în speranța că vor fi primiți în comunitățile americane de către Administrația Joe Biden, potrivit unor surse citate de publicația americană Breitbart News.

Potrivit surselor citate, mai mulți români, dar și unii ruși, folosesc granița sudică pentru a încerca să beneficieze de rețeaua extinsă „Catch and Release” a lui Biden, unde cei care trec granița sunt reținuți pentru scurt timp, apoi sunt luați cu autobuzul și duși în interiorul Statelor Unite.

Sursele au precizat că românii încearcă să ceară azil susținând că președintele rus Vladimir Putin invadează și România, pe lângă Ucraina.

„O familie de șase persoane s-a prezentat săptămâna trecută susținând că Putin invadează România. Se pare că sunt antrenați. Au pașapoarte și certificate de naștere asupra lor, când, de obicei, migranții nu au astfel de acte la ei”, a precizat sursa care a preferat să își păstreze anonimatul.

„Ei vor calea rapidă spre imigrație”, a spus o altă sursă. Cel puțin în ultimul an, românii au sosit la graniță în număr din ce în ce mai mare, mai notează publicația citată.

Reprezentantul Darrell Issa (R-CA), care a condus o delegație republicană la graniță în urmă cu câteva săptămâni, a declarat pentru Breitbart News că „în mod evident, nu există o teamă credibilă în România”.

De asemenea, Wall Street Journal relatează că brazilienii încearcă să folosească politica „Catch and Release” a lui Biden, creând „familii false” și folosindu-se de copii pentru a intra în interiorul SUA.

„Copiii sunt o garanție că poți intra aici, ca și cum ar fi vize (minorii – n.red.)”, a declarat o persoană care a trecut frontiera și care s-a relocat în Massachusetts.

Din februarie 2021 până în martie 2022, Administrația Biden a permis intrarea în interiorul SUA pentu 836.000 de persoane care au trecut frontiera ilegal – cifra este mai mare decât populația statelor Dakota de Nord, Wyoming, Alaska și Vermont.

Foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW