Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Preotul Visarion Alexa, reținut de poliție pentru agresiune sexuală

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 17 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Visarion Alexa (47 ani), cunoscut public după mai multe apariții tv, a fost reținut de poliție sâmbătă, 17 septembrie, și pus sub acuzare pentru de agresiune sexuală, după ce o femeie în vârstă de 37 ani a reclamat că ar fi fost abuzată după spovedanie. 

Conform sursei citate, incidentul s-ar fi petrecut chiar în timpul spovedaniei. Până la finalizarea anchetei Biserica a luat decizia suspendării lui Visarion Alexa de la „slujirea preoțească”.

Într-un punct de vedere transmis presei, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu s-a declarat șocat, menționând faptul că nu are detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează”, a declarat Vasile Bănescu.

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat declanșarea propriei anchete pentru stabilirea celor întâmplate.

„Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.
Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul ‘Consistoriului bisericesc’”, a transmis Vasile Bănescu.

Preotul neagă acuzațiile

Avocata lui Alexa Visarion, Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia respectivă.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Sursa foto: Facebook / Visarion Alexa

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW