Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Preot, acuzat de agresiune sexuală de un tânăr aflat în carantină la Mănăstirea Neamț/ Reacția starețului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Un tânăr de 26 de ani aflat în carantină la un centru al Mănăstirii Neamț susține că un preot l-a agresat sexual. Bărbatul a filmat momentul în care preotul nu ține cont de măsura carantinării, se așează lângă el pe pat, îl ia în brațe și îl pipăie.

Tânărul a venit din Marea Britanie în urmă cu trei zile. Acesta a fost pus în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al Mănăstirii Neamț, în comuna Vânători-Neamț.

Bărbatul a declarat că unul dintre preoții care au grijă de cei cazați îl agresează sexual, precizând că i-a cerut numărul de telefon pentru a ține legătura cu cei aflați în carantină, însă ulterior a început să îi dea mesaje precum „lipiciosul meu”.

 „Mi-a cerut numărul de telefon ca să țină legătura cu noi, cei veniți în carantină. A început cu mesaje gen «lipiciosul meu», «ești simpatic», a început să mă pipăie. Dimineață a venit de vreo patru-cinci ori în cameră, fără mască, fără mănuși. S-a întins în pat, m-a tras peste el”, a declarat tânărul pentru Mediafax.

Tânărul l-a filmat pe preot în timp ce se întinde lângă el pe pat și îl ia în brațe, nerespectând măsura carantinării. De asemenea, acesta a înregistrat și o discuție telefonică în care părintele recunoaște filmarea și îi spune să o șteargă.

Sursa video: Știripiatraneamț.ro

Starețul Mănăstirii Neamț a explicat că este vorba despre un șantaj al băiatului, fiindcă vrea să fie transferat de la Centrul Sfântul Paisie la Piatra Neamț.

„E un băiat din Piatra-Neamț care vrea să plece de aici, să fie transferat, iar pe motivul ăsta l-a provocat pe părinte. E un șantajist pe motivul de a fi transferat la Piatra-Neamț”, a declarat părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț.

În urma acestui eveniment, polițiștii au fost sesizați și vor cerceta dacă sunt adevărate cele susținute de tânărul de 26 de ani.

„În jurul orei 16:00, polițiștii au fost sesizați de către un tânăr de 26 de ani, din Piatra-Neamț, aflat în Centrul Social Cultural «Sfântul Paisie» cu privire la faptul că a fost agresat de către un călugăr din cadrul mănăstirii. Cercetările sunt în derulare.” – a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, Georgiana Moșu.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vor face o anchetă, iar în tot acest timp călugărul nu mai are dreptul să slujească. Dacă înregistrarea se dovedește a fi reală, preotul va fi exclus din monahism.

. „Cel din filmare pare a fi, într-adevăr, un ieromonah, drept pentru care s-a dispus în regim de urgență o anchetă pe linie bisericească. Bineînțeles, pe perioada cercetărilor, într-o astfel de situație, nu mai are dreptul să slujească. Dacă înregistrarea se dovedește a fi reală, ieromonahul va fi caterisit și exclus din monahism. În orice caz, cel ce apare în filmare trebuie să intre el însuși într-o serioasă carantină duhovnicească. Sigur că e important contextul, că trebuie să ținem cont de faptul că în situații de criză oamenii pot reacționa în mod neașteptat, chiar smintitor. În timpuri grele, din om ies la lumină și lucrurile bune, dar și cele rele. Cu toată atenția creștinească cu care suntem datori față de fiecare suflet – mai ales față de cel căzut într-o ispită atât de mare! – măsurile care se impun vor fi luate însă fără nici o ezitare. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și să ne întărească să nu cădem în aceste vremuri grele!” – a declarat, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pr. Constantin Sturzu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW