Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Viktor Orban, prezent la Festivalul Tusványos de la Băile Tușnad: Ce va spune în discursul său?

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 23 iulie 2024

Premierul Viktor Orban va participa, în perioada 23-28 iulie, la Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad, unde discursul său este așteptat sâmbătă după-amiază.

Potrivit Digi24, cea de-a 33-a ediție a Taberei de vară a studenților și universităților libere Bálványos, un eveniment multigenerațional care promovează dialogul onest între cei care împărtășesc valorile de dreapta, va începe marți la Băile Tușnad, în Transilvania.

Evenimentul este organizat în comun de Consiliul Tineretului Maghiar din Transilvania (MIT) și Fundația Pro Minoritate pentru Minorități, cu sediul la Budapesta.

Motto-ul evenimentului din acest an, este „Pe un drum mai bun”. Krisztina Sándor, responsabilă cu programul politic al evenimentului, a explicat că „Tusványos” oferă numeroase oportunități pentru dezbateri sincere și constructive între personalități publice și forțe politice cu opinii diferite. La început, aceste dezbateri s-au concentrat pe dialogul româno-maghiar, iar în ultimii ani, mai mult pe dialogul maghiar-maghiar.

De asemenea, o temă principală a ediției din acest an este anul electoral, aflat la jumătatea parcursului în România. Universitatea Liberă va include mai multe evenimente care vor permite partidelor maghiare să analizeze și să evalueze public alegerile din iunie. Un punct central al programului va fi masa rotundă de politică națională a liderilor grupurilor de interese maghiare din Bazinul Carpatic, ce va avea loc vineri dimineața.

Prefectura judeţului Harghita a anunţat, luni seara, că instituţiile Ministerului Afacerilor Interne vor implementa, în perioada 23-28 iulie, măsurile necesare pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata desfășurării Universității de Vară și a Taberei Studențești „Tusványos” – 2024, în orașul Băile Tușnad.

Foto: Inquam Photos / Laszlo Beliczay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW