Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Premierul Vietnamului a ajuns la București. Marcel Ciolacu l-a întâmpinat la Palatul Victoria: Un prieten apropiat al țării noastre

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost încântat de vizita delegației guvernamentale din Vietnam, condusă de prim-ministrul Pham Minh Chinh, pe care șeful Executivului român l-a denumit un „apropiat al țării noastre”.

Premierul român a evidențiat „istoria lungă” de aproape șapte decenii și jumătate dintre cele două state și și-a exprimat dorința de a stabili noi obiective ambițioase, cum ar fi introducerea produselor românești pe piața din Vietnam.

„Îmi doresc să ne propunem ținte ambițioase și chiar o dublare a schimburilor comerciale către 1.000.000.000 euro în următorii ani. În acest sens, am adresat domnului prim-ministru rugămintea de a identifica cele mai bune modalități pentru a sprijini accelerarea procedurilor pentru certificarea la import a produselor agroalimentare din România, precum și pentru facilitarea reînnoirii sau acordarea autorizațiilor de introducere pe piață pentru produsele farmaceutice românești. Agricultura și industria pharma sunt două domenii strategice pentru țările noastre. Cunoașteți foarte bine, domnule prim-ministru, calitatea produselor românești. De aceea cred că fructele, cereale sau produsele de origine animală, în special pui, ar trebui să aibă acces pe piața din Vietnam”, a declarat premierul Ciolacu.

Totodată, Ciolacu i-a sugerat omologului său să colaboreze în mod intens pentru a dezvolta un parteneriat cu Antibiotice Iași, cu scopul de a distribui produsele companiei românești pe piața vietnameză. În timpul discuțiilor, s-a discutat și despre sprijinul acordat tinerilor vietnamezi pentru a studia în România, ținând cont de faptul că însuși premierul a fost student în țara noastră.

„Sunteți un bun prieten al României, ați studiat în țara noastră și vorbiți limba română. Este o mândrie pentru noi, românii, ca o țară precum Vietnamul să aibă un premier care cunoaște foarte bine obiceiurile și tradițiile românești. Vă asigur că România va susține în continuare participarea unui număr cât mai mare de tineri vietnamezi în cadrul programelor de studiu din universitățile românești. Și mă bucur că astăzi avem un număr de 15 documente de cooperare semnate între instituții de învățământ universitar din țările noastre”, a mai spus Ciolacu.

De asemenea, pentru premierul vietnamez, amintirile din România sunt „de neuitat”. Cele două delegații au încheiat o serie de documente oficiale bilaterale, convenite în timpul vizitei prim-ministrului Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, printre care se numără 15 acorduri de cooperare și memorandumuri între instituții de învățământ superior din cele două țări.

„Pentru mine personal am stat, am studiat, am lucrat în România și am amintiri de neuitat. România este o parte foarte importantă a vieții mele și mențin pentru întotdeauna sentimentele sincere ale profesorilor român, colegilor, poporului român pe perioada de studiu și cercetare în România”, a mărturisit Pham Minh Chinh.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW