Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Premierul ungar Viktor Orban: Strategia UE privind Ucraina „a eşuat”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că strategia Uniunii Europene privind războiul din Ucraina „a eșuat” și sugerează că UE ar trebui să elaboreze un plan alternativ, deoarece consideră că Ucraina nu va obține victoria pe câmpul de luptă, potrivit Reuters.

Orban, vorbind la Bruxelles în timpul unui summit al UE, a remarcat o dispută semnificativă cu privire la sprijinul acordat Ucrainei. El și-a exprimat reticența ca Ungaria să ofere asistență financiară Ucrainei, invocând lipsa de justificare pentru utilizarea banilor contribuabililor unguri în acest scop.

Viktor Orban critică strategia UE privind războiul din Ucraina

În decembrie, Uniunea Europeană urmează să ia o decizie privind revizuirea bugetului său pentru perioada 2021-2027, care se ridică la peste 1.000 de miliarde de euro. Acest buget se află deja sub presiune din cauza cheltuielilor de urgență legate de pandemia COVID-19 și de conflictul rezultat în urma invaziei Rusiei în Ucraina în 2022. Executivul UE a sugerat ca statele membre să contribuie cu fonduri suplimentare la bugetul comun, alocând 50 de miliarde de euro pentru Ucraina și alte 15 miliarde de euro pentru cheltuielile legate de migrație. În plus, o propunere include alocarea a 20 de miliarde de euro pentru asistență militară pentru Ucraina.

„Am constatat că această propunere nu fusese elaborată în mod corespunzător și nu era potrivită pentru a constitui o bază pentru negocieri serioase, așa că am respins-o”, a spus Orban. „A fost o mare bătălie, mai ales în ceea ce privește problema ucraineană. Astăzi toată lumea știe, dar nu îndrăznește să o spună cu voce tare, că această strategie a eșuat. Este evident că nu va funcționa. Ucrainenii nu vor câștiga pe linia frontului. Odată ce știm cât costă, putem împărți această povară între noi.”

Potrivit publicației, Orban, care s-a confruntat constant cu Bruxelles-ul în ultimii 13 ani din cauza politicilor despre care criticii săi spun că au erodat valorile democratice din Ungaria, a declarat că este nevoie de o schimbare de conducere la Bruxelles la alegerile europene de anul viitor.

FOTO: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW