Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Premierul ucrainean Denîs Şmîhal: Sunt sigur că preşedintele Zelenski va vizita România. Se va întâlni cu prim-ministrul român în curând

By news.ro , in Politic Război în Ucraina , at 19 august 2023 Etichete: , , ,

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, într-un interviu pentru Digi24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român.

Preşedintele Zelenski a vizitat ţările din jurul României, inclusiv Bulgaria, iar în aceste condiţii, premierul Denîs Şmîhal, care vineri a fost la Bucureşti, a fost întrebat dacă este de aşteptat o vizită a liderului ucrainean şi în România.

„România este partenerul nostru foarte de încredere şi unul excelent. Aşadar, sunt sigur că preşedintele Zelenski va vizita România”, a răspuns premierul ucrainean, care a promis că va vorbi cu preşedintele Zelenski de îndată ce se va întoarce în ţară.

„Ştiu că preşedinţii noştri au relaţii foarte bune”, a adăugat premierul ucrainean.

El a mai anunţat că „în curând” preşedintele Zelenski se va întâlni cu premierul român, Marcel Ciolacu, dar nu a dat detalii.

Ucraina organizează săptămâna viitoare, la 23 august, un summit al formatului Platforma Crimeea, a anunţat preşedintele Zelenski săptămâna trecută. Platforma Crimeea este un cadru de discuţii lansat de Kiev în vara anului 2021, cu câteva luni înainte de invazia rusă, prin care participanţii discută despre securitatea la Marea Neagră, pornind de la principiul nerecunoaşterii anexării ilegale a Crimeei de către Rusia. România s-a alăturat încă de la început Platformei Crimeea, care a fost lansată pentru a marca împlinirea a 30 de ani de independenţă a Ucrainei.

„Avem relaţii foarte, foarte, foarte active acum între ţara noastră şi între oficialii noştri”, a subliniat premierul Denis Şmîhal. „Aşadar, cred că preşedintele Zelenski va vizita România. Nu pot spune data, dar ştiu că se va întâmpla”, a punctat el în interviul difuzat vineri seara de Digi24.

Sursă foto: Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW