Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Premierul susține că grupul de lucru invocat de Vlad Voiculescu, care ar fi investigat raportarea deceselor de COVID, nu există/ Cîțu cere USR-PLUS desemnarea unui nou ministru al Sănătății

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 18 aprilie 2021 Etichete: ,

Premierul României susține că grupul de lucru invocat de Vlad Voiculescu, care ar fi investigat raportarea deceselor de COVID, nu există. Florin Cîțu cere USR-PLUS desemnarea unui nou ministru al Sănătății.

„Secretarului de stat Baciu i-am cerut ieri, în urma informaţiilor apărute în presă, să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătăţii un grup de lucru, aşa cum a fost informaţia în presă, care se ocupă de aşa ceva. Azi avem confirmarea că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru care să investigheze informaţia şi vom face toată procedura: grup de lucru care trebuie să vină cu nişte concluzii, concluzii care trebuie să fie prezentate în Guvern şi după aceea putem să discutăm”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Premierul spune că nu a primit nicio informare pe această temă.

„Am verificat stenograma şedinţei de Guvern şi nu există nicio informare în şedinţa de Guvern, am verificat dacă la Ministerul Sănătăţii a plecat vreun material către cabinetul premierului, nu a plecat niciun material, am verificat la Registratura Guvernului dacă este vreun material primit de la Ministerul Sănătăţii sau de la vicepremier, nu este niciun material. Este posibil să fie pe drum. Discuţiile mele private cu domnul vicepremier rămân private, din punctul meu de vedere”, a precizat Cîţu.

Anterior, Dan Barna spunea că a primit o informare, joi, privind verificări ale Ministerului legate de posibile inadvertenție privind raportarea deceselor. Ulterior, spunea vicepremierul, ar fi solicitat să îi fie transmisă o informarea premierului.

Discuțiile vin după ce Vlad Voiculescu a declarat că există diferențe considerabile privind decesele raportate, cauzate de COVID, și cele reale.

Cîțu: Trebuie cu toţii să înţelegem că este o diferenţă între actul politic şi actul de guvernare

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice, (..) Coaliţia poate merge mai departe. Trebuie cu toţii să înţelegem că este o diferenţă între actul politic şi actul de guvernare. Voi exercita această funcţie de premier aşa cum spune Constituţia României”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază.

Premierul a precizat că nu a primit de la toți miniștrii fișele de evaluare.
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW